петък, 14 декември 2012 г.

Масово убийство на деца...



  • 14.12.2012 20:05 | Обновена в 22:53|

Стрелбата в началното училище в Кънектикът взе най-малко 27 жертви


Инцидентът е едно от най-тежките масови убийства в историята на САЩ

Новини
Новини

Снимка: ЕПА/БГНЕС
27 души, повечето от които - деца, бяха убити при стрелба в начално училище в американския град Нютаун, щата Кънектикът.
Полицията потвърди, че 20 от жертвите са деца - 18 са загинали на мястото на инцидента, а други две - в болница. Останалите убити са шестима възрастни и стрелецът. Един човек е ранен.
Още едно тяло е било открито на второ местопрестъпление, свързано със стрелбата, казаха от полицията.
Инцидентът е едно от най-тежките масови убийства в историята на САЩ.
Стрелецът е идентифициран като 24-годишния Раян Ланза. Предполага се, че той е бил баща на един от учениците. Според телевизия Дабъл Ю Ей Би Си Ланза имал четири оръжия и бронежилетка. Телевизия Ен Би Си нюз обаче съобщава за два пистолета, иззети от местопрестъплението.

Сред жертвите са директорът и психологът на училището. Си Ен Ен съобщи, че на мястото е открито и тялото на майката на Ланза, която била учителка в училището, а при претърсване на дом в Хобокен, Ню Джърси, е намерено и тялото на брат му.
Има непотвърдени сведения за втори стрелец,
както и данни за арестуван мъж, свързан със стрелбата.
В началното училище "Санди Хук" учат деца между 5 и 10 години. В сградата му се помещава и детска градина и според родители в момента на стрелбата (станала в 9,40 ч. местно време) там са се намирали около 600 деца.

Няма коментари: