събота, 1 декември 2012 г.

10 мисли, които трябва да оставите в миналото

 
 
публикувано: 01/12/2012 - 19:26 | | коментирай сега
10 мисли, които трябва да оставите в миналото
Ако искате да вървите успешно напред, трябва да промените начина си на мислене и да оставите тези мисли настрана:
1. „Нямам избор.” – Вие сами пишете съдбата си чрез изборите, които правите. Вие се превръщате в това, което правите ден след ден. Много по-важно е да знаете накъде вървите и защо, отколкото да стигнете там бързо. Не бъркайте действията с постиженията. Всеки път когато усетите, че започвате да вършите нещата по стария начин, се запитайте: „Искам да се превърна в затворник на миналото или в пионер на бъдещето?”
2. „Животът е лесен.” – Животът НЕ е лесен, труден е. Това е най-голямата истина. Това е прекрасно, защото веднъж щом приемете тази действителност, можете да продължите с живота си. Веднъж осъзнали с разума и сърцето си, че животът е труден, тогава справянето с живота ви ще стане много по-лесно. Защото веднъж щом приемем трудността като основа, няма какво да ви изненада или да ви спре да изградите живот на тази основа.
3. „Начинът, по който е сега, е начинът, по който винаги ще бъде." – Не бъркайте пътя ви с вашата дестинация. Просто защото в момента има буря, не означава, че не сте се запътили към слънцето. И не забравяйте, вие не можете да излекува един живот на болка за една нощ, бъдете търпеливи към себе си; отнема толкова дълго, колкото е необходимо, но щастието си заслужава чакането.
4. „Небето пада.” - Когато получавате всичко в живота си накуп, можете да сметнете, че „всичко се случва с причина” с фриволна лекота. Но когато всичко се разпада около вас – здравето ви, отношенията ви, финансите ви и т.н. – отнема огромно усилие да накарате сърцето си и ума си да се обединят отново около същата тази мисъл и да се хванете за нея като за скъп подход към живота. И все пак трябва да опитате. Защото в това вярване се крият надеждата ви, куража ви и силата ви да продължите напред
5. „Всеки се справя по-добре от мен.” – Не давайте храната на несигурността си, или това ще ви погуби. Понякога причината да се борим с несигурността е, защото ние сравняваме нашето поведение зад кулисите с поведението на всички останали пред прожекторите. Ние се вслушваме в шума на заобикалящия ни свят вместо в нас самите. Така че спрете да сравнявате – по-добре се вслушайте във вътрешния ви глас и собствената ви душа.
6. „Това е нереално.” – За да бъдете успешни, трябва да сте малко нереалистични. Трябва да вярвате, че може да се случи нещо различно от това, което винаги се случва. Помислете! Да бъдем реалисти не променя нищо, нереалността променя нещата. Не изглежда ли малко нереалистично да ходите в тъмно пространство, да натиснете едно копче и цялото пространство да се освети? За щастие Томас Едисон не е мислел така.
7. „Иска ми се.” – най-доброто, което можете да направите за себе си, е да спрете да си повтаряте „Аз искам”, а започнете с „Аз ще” и след това свършете нещо по въпроса. Светът няма да се промени от само себе си. Трябва проста да се събудите една сутрин и да решите, че не искате да се чувствате така никога повече. И после да направите промяната, просто ей така.
8. „Късно е.” – Ако повярвате, че е е твърде късно, това ще бъде краят на вашето пътуване. Ако повярвате в себе си това ще бъде пътуване без край. Доверете се на себе си. Нарушете правилата. Не се страхувайте от провала. Игнорирайте тези, които се съмняват във вас. Скъсайте си задника от работа. И се уверете, че ще получите нещо в замяна.
9. „Не мога.” – Никой няма да ви заслепи и да ви разтърси така, както животът. Той ще ви блъска в земята и ще ви остави там, ако му позволите. Но въпросът не е колко силно може да ви удари животът, а в това колко силни удари можете да понесете, докато продължавате да се движите напред. Това е истинската сила. И така ще спечелите играта, наречена живот.
10. „Няма как да стане по-зле.” – Нищо не е хубаво или лошо, докато мисълта ни не го направи такова. Старайте се да сте ведри и щастливи независимо в каква ситуация ще се озовете. Най-вероятно ще разберете, че голяма част от вашето щастие или нещастие се дължи не на конкретните обстоятелства, а на нагласата и гледната ви точка.
Източник: marcandangel.com

Няма коментари: