четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Насилието в училище

     Насилието в училищата е масово. Дали то ще е физическо, психическо, вербално или пък тормоз само с присъствие. Цитати на ученици твърдят, че всеки ден в училище е борба за оцеляване и отчасти са прави.
     Различните видове насилници, според учениците, се изявяват като бургаски "батки", нищо че са 40 кила с напикани гащи или като издути пауни, които се "отварят" на всеки срещнат. 
      Най-често наблюдаваният тормоз е вербалният. Но никой не се замисля, че когато обижда някой съученик, малко или много обиденият се засяга от това. Насилникът ще забрави, но потърпевшият не. В такива случаи учениците понякога правят неща, за които по-късно съжаляват. 
      Често има случаи и на физически тормоз. Доста са случаите на сбивания между съученици. Започва се със словесен двубой заради някоя дреболия и повечето пъти поредната ученическа сапунка завършва с бой, в който единият налага другия със всички възможни подръчни средства. Има и ученици, които са бити заради това, че са физически по-слаби и са попаднали случайно пред въпросния насилник в този момент.
      Най-интересни са обаче битките мужду госпожиците.
                                                                                                                                      

Няма коментари: