четвъртък, 11 декември 2008 г.

Край на литературните дупки, в които попадам! Край на мъчителното мислене! Дотук с творческото вдъхновение! Това е тема, по която мога да пиша месеци наред и пак няма да ми омръзне! Ех, защо всички съчинения не са на тази тема? Поздравления на читателя! Вие ударихте джакпота! Току що попаднахте на най-гениалния писател на света – АЗ! Запознайте се с творческия гений, който дълго време беше спотаен някъде дълбоко (и аз не знам къде точно)! Както и да е, усещам, че почвам да се увличам, затова да преминем направо към въпроса.
Ако погледнете живота в училище от сериозната му страна, никак няма да ви се стори цветущ! Контролни, скучни и дълги уроци, упражнения, формули и всякакви дивотии засипват и без това обърканите ни главици, които си мечтаят да са си в къщи, да нанкат, да играят на компа или да гледат телевизия с голяма купа пуканки! Ама не – тъкмо засънуваш как с гаджето си се целуваш и усещаш съседа си по чин да те побутва, а учителят да те гледа втренчено и да мълчи, сякаш чака да произведеш някакъв отговор, ей така, в движение и без да се усетиш си получил поредната красива червена птичка в бележника, с която да зарадваш мама и татко!
Ето, виждате ли? Никак не изглежда интересно! Обаче ако погледнете от позитивната страна, ще се изненадате как тази на вид скучна обстановка всъщност е по-забавна от- колкото си мислите! Някога пробвали ли сте да влезете в класната стая на 6-ти “в” през малките междучасия? Не? Правилно сте постъпили! Момчетата се събират в края на класната стая и имитират големите футболисти като Роналдо, Роналдиньо, Монахиньо и тям подобни като междувременно за топка използват капачки, бутилки и каквото им попадне под краката! Ами момичетата? Е, накъде без тях! Събират се около парното и клюкарстват като от време на време подвикват на момчетата, че са женчовци и не могат да играят! Виждате ли!? Наистина е забавно! Ами през голямото междучасие? Да! Добра идея е и през голямото междучасие да не се навъртате наоколо, защото току виж някой отнесен хлапак може да ви събори и да завърти главата ви на 360 градуса или пък да станете свидетел на кеч мания 29, а не дай си боже някой да ви напсува типично по каруцарски! Ами в края на деня? Ооо, ако това, което преди малко казах ви звучеше страшничко, то тогава по-добре да не продължавам по-нататък! След седмия час настъпва истинска еуфория! Особено ако преди това сме имали контролно! Хвърчат листи, ехтят радостни викове, развълнувани момчета и момичета тичат из класната стая... Истинско торнадо! Ами последния ден преди ваканцията? Е това вече е гранде панаире! Майчице, тогава наистина се разбесняваме! Направо превъртаме от радост! Мозъците ни напълно изключват и почваме да се държим като ненормални! Като избягала от лудницата групичка свръх откачени! Като кученца, които са на път да получат голям, ама наистина голям кокал, за какъвто винаги са мечтали!
Е, смятам да спра дотук, защото усещам, че пак започвам да се увличам! Както казах мога много дълго да говоря на тази тема, но усещам, че съучениците ми се изнервят от чакане, защото и те имат голямо желание да четат своите творби и смятам да им предоставя почетното място!

Няма коментари: