понеделник, 30 януари 2012 г.

Копирано от в-к "Труд"

В Бургас бе обявена грипна ваканция за учениците, след заседание на регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ рано сутринта вчера. Грипна епидемия е обявена само за община Бургас, останалите региони засега не са засегнати, уточниха от щаба.
По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, в момента на база 10 000 души, заболелите са 193 с тенденция броят да расте. Епидемия се обявява при 200 болни от грип на 10 000 жители.
По тази причина учебните занятия в Бургас се преустановяват от днес /вторник/ до петък включително. Прекратяват се плановите операции в болниците, свижданията и всички профилактични прегледи и имунизации.
Детските градини ще продължат да работят с режим на "засилен филтър". Това означава че децата ще бъдат зорко наблюдавани от медицинско лице, когато идват сутрин и през целия ден, докато са в съответната група, казаха от кметството.
По разпореждане на градоначалника Димитър Николов, хора от общината непрекъснато обикалят детските градини и замерват температурите в помещенията, за да контролират условието децата да са на топло в мразовитите дни.

Няма коментари: