сряда, 19 ноември 2008 г.

Ако искаш да си имаш приятел...


Ако искаш да си имаш приятел...
Думата приятел е ценна. Тя е дума, която се използва и излиза от устата на едно дете, но зо сметка на това е важна. Най-хубавото се вижда само със сърцето, а определено едно дете го вижда.
Приятелят е човек, който те подкрепя в трудните моменти. Той/тя са винаги зад гърба ни. Когато ти е тъжно, ти отиваш при него/нея и им разказваш какво се е случило. Най-същественото е винаги невидимо за очите.
С приятелите правим много неща. Бягаме, разхождаме се, споделяме с тях - най-вече тайни, които на други хора не можем да кажем, дори понякога се караме с тях, но после рано или късно се сдобряваме. Аз мисля, че е безсмислено да се караме взаимно, защото така само си губим времето. А за приятелството искам да ви кажа, че е наистина тежка дума и ни носи много отговорности, но важното е, че ни допринася и за доброто настроение поради хубавите моменти, които сме преживели с тях. Ние трябва да сме откровени и открити с тях. Невъзможно е да нямаме приятели, защото без тях животът ни би бил немислим.
Нашите приятели са ни ценни поради загубеното време с тях. Когато се разделим или загубим някой приятел, тогава разбираме колко
ни е скъп.

Няма коментари: