понеделник, 30 януари 2012 г.

Заповед на Министъра на МОМН

Най-сетне беше публикувана заповед № РД09-121/30.01.2012 г. на Министъра за стартирането на новия проект в училищата, при който вниманието е насочено не само към онези красавици и красавци, които понякога посещават т.н. учебни заведения, но и към онези, които са хубави, умни и талантливи. Хубавата новина е, че училището ни е сред бургаските училища, които ще работят по проект "Успех".
Нищо друго не ни остава, освен да си пожелаем УСПЕХ!!!

Копирано от в-к "Труд"

В Бургас бе обявена грипна ваканция за учениците, след заседание на регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ рано сутринта вчера. Грипна епидемия е обявена само за община Бургас, останалите региони засега не са засегнати, уточниха от щаба.
По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, в момента на база 10 000 души, заболелите са 193 с тенденция броят да расте. Епидемия се обявява при 200 болни от грип на 10 000 жители.
По тази причина учебните занятия в Бургас се преустановяват от днес /вторник/ до петък включително. Прекратяват се плановите операции в болниците, свижданията и всички профилактични прегледи и имунизации.
Детските градини ще продължат да работят с режим на "засилен филтър". Това означава че децата ще бъдат зорко наблюдавани от медицинско лице, когато идват сутрин и през целия ден, докато са в съответната група, казаха от кметството.
По разпореждане на градоначалника Димитър Николов, хора от общината непрекъснато обикалят детските градини и замерват температурите в помещенията, за да контролират условието децата да са на топло в мразовитите дни.

събота, 28 януари 2012 г.

Нещо от Мария

Ето "нещо" от снимките на Мария, което ми хареса. За мое съжаление снимките са във вариант, който не дава големи възможности за допълнителна обработка, но това е нещо, за което ще говорим друг път.
Янев