четвъртък, 20 ноември 2008 г.

Светът е пълен с хора, които искат да подражават на другите...

Светът е пълен с хора, които искат да подражават на другите...

Светът е пълен с хора, които искат да подражават на другите, не мога да го разбера това заглавие. Аз не мисля, че е нужно някой да подражава на другите, защото е безсмислено. Всеки си има свой собствен стил, свой живот, свои приятели. Ти си уникален и няма никой като теб. Ти имаш свои чества. Не сте ли сне замисляли на въпроса: „Дали има някой като теб, който е роден на една и съща дата, има същите приятели, има твоя вкус, твоето мнение и прочие?”. Е, аз мога да ти отговоря на този въпрос. Отговорът е кратък и лесен за запомняне- „НЕ!”
Е, и какво ако се превърнеш в човека, който искаш! Няма ли да ти липсват твоите приятели, твоето семейство? Защото аз мисля, че ще ти липсват.
Никой не може да има перфектният живот. Това е невъзможно. Все ще имаш някакъв проблем или трудност, пред която трябва да се изправиш! За това не се притеснявай, просто бъди себе си!

Ако искаш да си имаш приятел


Ако искаш да си имаш приятел трябва да знаеш, че най-добри приятели на света нямя. Всеки може да те предаде на друг, да те обиди, да се скара с теб, но всъщност без това "не може".Приятелството се укрепя със сдобряването от обидите казани или направени един на друг. Честно казано, за да останеш приятел с някой за дълги години, би било хубаво да се виждате веднъж в месец, за да не си правите въстания един на друг.

Аз имам една много добра приятелка на име Алекс. Тя живее в Поморие, но учи в Бургас. Винаги се пада, че сме в различни смени и никога не можем да се видим. Тя ми е приятелка от единайсет години. Тайната в нашето голямо приятелство са кариниците и след това сдобряването. Когато един каже или направи на другия нещо, другия му се обиди, но след това те се сдобрят и забравят за всичко направено. Затова не се притеснявайте ако много се карате помежду си.Приятелството е сдобряването!

сряда, 19 ноември 2008 г.

Ако искаш да си имаш приятел...


Ако искаш да си имаш приятел...
Думата приятел е ценна. Тя е дума, която се използва и излиза от устата на едно дете, но зо сметка на това е важна. Най-хубавото се вижда само със сърцето, а определено едно дете го вижда.
Приятелят е човек, който те подкрепя в трудните моменти. Той/тя са винаги зад гърба ни. Когато ти е тъжно, ти отиваш при него/нея и им разказваш какво се е случило. Най-същественото е винаги невидимо за очите.
С приятелите правим много неща. Бягаме, разхождаме се, споделяме с тях - най-вече тайни, които на други хора не можем да кажем, дори понякога се караме с тях, но после рано или късно се сдобряваме. Аз мисля, че е безсмислено да се караме взаимно, защото така само си губим времето. А за приятелството искам да ви кажа, че е наистина тежка дума и ни носи много отговорности, но важното е, че ни допринася и за доброто настроение поради хубавите моменти, които сме преживели с тях. Ние трябва да сме откровени и открити с тях. Невъзможно е да нямаме приятели, защото без тях животът ни би бил немислим.
Нашите приятели са ни ценни поради загубеното време с тях. Когато се разделим или загубим някой приятел, тогава разбираме колко
ни е скъп.

сряда, 5 ноември 2008 г.

Урок сред природата

Да си първокласник е ... голяма работа! Може да си учиш уроците и извън училище !
Изобщо не е като да си шестокласник!
Не е ясно обаче защо е трябвало да ходят чак до Айтос, за да гледат някакви си дребни маймунки. Да влязат едно междучасие в някоя класна стая на шестокласниците, че да видят какво е това ГОЛЯМ МАЙМУН !!!